De Tagweg.
De Tagweg. Archieffoto: Enrico Kolk

Gemeente bereidt zich voor op de overname van Tag-West

Algemeen

GENEMUIDEN – Bewoners van Tag-West kunnen de komende tijd een vragenlijst via de post verwachten. De gemeente wil namelijk weten wat voor effect alle nieuwbouw gehad heeft op de grond en het grondwater.

Daarmee bereidt de gemeente zich voor op de overname van de wijk, nu nog in eigendom van ontwikkelaar Heutink. Als de wijk straks klaar is, neemt de gemeente het onderhoud en beheer van de openbare ruimte over.

Tag-West is gebouwd op voormalig agrarisch landschap. Voor de bouw van de woonwijk is het gebied daarom eerst flink opgehoogd. Met het onderzoek wil de gemeente inzicht krijgen in de mogelijke effecten op het gebied door de bouw van de woningen, maar ook door de aanleg van onder andere de wegen, trottoirs en straatverlichting.

“Wij willen het beheer van de openbare ruimte zo goed mogelijk uitvoeren. Daarom is het van belang om vooraf goed inzicht te krijgen in de huidige situatie en het effect van de aanleg van bijvoorbeeld de straten en woningen op het grondwater”, zegt wethouder Harrie Rietman. “Dat doen we voor een deel door eigen onderzoek. Maar we roepen ook de bewoners van Tag-West op om hun ervaringen te delen.”

Daarom krijgen wijkbewoners een vragenlijst toegestuurd. Aan de hand van deze vragen kunnen zij vertellen of ze op dit moment overlast hebben door water of vocht en of zij hier zelf maatregelen tegen hebben genomen. Op die manier kan de gemeente meekijken naar het grondwater rondom de woningen in de wijk. Andere delen van de openbare ruimte, zoals wegen, stoepen en straatverlichting, kan de gemeente zelf controleren.

Enrico Kolk