Een voedselbos in aanplant
Een voedselbos in aanplant Foto: Maarten van Gemert

Struikenactie in buitengebied

Algemeen

REGIO - Gebiedscoöperatie IJsseldelta organiseert een eetbare struikencampagne in het buitengebied van onder andere Zwartewaterland. Die wordt gehouden in het voorjaar van 2022.

“Want groen is niet alleen mooi en gezond, het is ook een belangrijke voedselbron?voor zowel dieren als mensen”, schrijft de Gebiedscoöperatie in een persbericht. “Hoe lekker is het om te kunnen snoepen van de struik in de buurt of op het schoolplein? Struiken dragen bij aan een grotere biodiversiteit en daardoor aan een gezonde natuur.”

De bedoeling is dat zoveel mogelijk dieren en mensen kunnen genieten van struiken. “Maar wat minstens zo belangrijk is is dat deze campagne de saamhorigheid in de IJsseldelta versterkt. Dus in plaats van individueel met de struiken aan de slag te gaan, is het de bedoeling dat de aanvragen worden gedaan door een groep, buurt, wijk of school. Samen planten, samen beheren en natuurlijk samen eten is het doel.”

Meedoen kan door één of meerdere pakketten te bestellen. De pakketten zijn samengesteld met Van Ittersum Groenvoorziening uit ’s Heerenbroek. De keuze bestaat uit pakket ‘bessenstruiken’, de ‘snoephaag braam en wijnbes’ en of de ‘snoephaag framboos’. Aanmelden kan tot en met 12 januari.

Alle informatie, de voorwaarden en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.gcijsseldelta.nl.

Enrico Kolk