Een beeld van het oefenduel van Olympia'28 tegen Zalk.
Een beeld van het oefenduel van Olympia'28 tegen Zalk. Foto: Olympia'28

Sportclub Genemuiden verweert zich prima bij Harkemase Boys, Olympia’28 wint van Zalk

Sport

HARKEMA - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag een 1-1 gelijkspel behaald bij Harkemase Boys. Vlak voor tijd zorgde Kay Velda voor de 1-1 eindstand. Sportclub-trainer René van der Weij kijkt tevreden terug.

De wedstrijd stond aanvankelijk gepland op het hoofdveld, maar werd verplaatst naar het kunstgrasveld van Harkemase Boys omdat het hoofdveld nog deels bevroren was. 

De thuisploeg opende in de 15e minuut de score. Vlak voor tijd tekende Kay Velda voor de gelijkmaker na een goede actie van Lars Miedema. “We hebben het zeer verdienstelijk gedaan. We misten toch aardig wat spelers door blessures en ziekte. In het begin was Harkema wat beter. Daarna hebben we goed meegevoetbald. Een gelijkspel was absoluut terecht. Harkemase Boys had wel meer de bal, maar wij hebben goed meegedaan”, aldus Van der Weij. 

De hoofdtrainer van Sportclub Genemuiden was een week eerder niet tevreden over het spel van zijn ploeg in het oefenduel tegen d’Olde Veste. “Toen hebben we het niet goed gedaan. Dat was qua niveau een mindere tegenstander en daardoor gingen wij ook minder spelen. De spelers hadden een prikkel nodig. Dat was Harkema en het is ook een mooie tegenstander waarmee je je kunt meten.” Komende zaterdag sluit Sportclub Genemuiden het jaar af. “Dan ga we eerst trainen en daarna een hapje eten.”
Sportclub Genemuiden gaat van 13 tot en met 15 januari op trainingskamp naar het Spaanse Marbella. “Daar kunnen we gewoon trainen en spelen.” Van der Weij kijkt positief terug. “We hebben een goede voorbereiding gedraaid. Vervolgens verloren we de eerste competitiewedstrijd van RVAV Volendam. Toen hebben we de knop omgezet. We hebben veel wedstrijden gewonnen en een periode gepakt. Daar kunnen we tevreden mee zijn. We hebben een hartstikke goede groep, een echt team. De jongens kunnen wel erg kritisch op elkaar zijn. Nee, dat verrast me niet. Daar hebben we bewust op geselecteerd. Ik heb vertrouwen in de jongens en je ziet dat steeds meer jongens op de deur kloppen. De sfeer is positief. Dat geeft jonge jongens de gelegenheid om zich door te ontwikkelen. Als team zullen we dat ook moeten doen. De trein moet blijven rijden.”

Olympia’28

Olympia’28 speelde zaterdag ook een oefenwedstrijd. Oorspronkelijk was het plan om tegen VHK te spelen. “Maar die wedstrijd werd afgelast. VHK had last van blessures”, legt Olympia-trainer Hans Roeland uit. Olympia oefende daarom tegen vierdeklasser Zalk. De ploeg uit Hasselt won met 2-1. “Het veld was nog een beetje bevroren, maar het belangrijkste was dat we weer minuten konden maken.” Olympia sloeg tegen Zalk twee keer toe in de omschakeling. “Bij het eerste doelpunt was Brian (Snijder, red.) aan het werk. Hij legde bal vervolgens bij de eerste paal. Jeffrey (van de Belt, red.) maakte het zijn tegenstander zo lastig dat die de bal in het doel werkte. Na rust kwamen we goed uit de kleedkamer. In het eerste kwartier kregen we drie opgelegde kansen. Daarna kwam Zalk er wat beter in en maakten wij de 2-0. Patrick Reuvekamp schoof de bal bij de tweede paal binnen”, aldus Roeland. Vlak voor tijd deed Zalk nog wat terug.

Zaterdag sluit de eerste selectie van Olympia het jaar af. “De jongens wilden graag nog wat doen en stelden voor om de zaal in te gaan. Dat gaan we zaterdag doen in Zwolle. Daarna gaan we nog even het plaatselijke café in”, aldus Roeland.

DESZ

DESZ speelde zaterdag geen oefenwedstrijd. “We hebben getraind en dat ging prima. Komende zaterdag gaan we weer trainen. Daarna gaan we kijken of we tot de jaarwisseling door de weeks trainingen kunnen inplannen, omdat verschillende jongens dan niet hoeven te werken”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman. DESZ gaat van 7 tot en met 9 januari op trainingskamp in Zandvoort.

Gerard Meijeringh