Afbeelding

Brons voor ZvZ-zwemmers Emmelien Smelt en Féline Sam bij NJK

EINDHOVEN - Emmelien Smelt en Féline Sam van ZvZwartsluis hebben afgelopen weekeinde brons behaald bij de Nederlandse junioren kampioenschappen (NJK) in Eindhoven.

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) korte baan gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Bij deze kampioenschappen mochten Emmelien Smelt en Féline Sam (uitkomend voor ZV44) starten. Beide meisjes uit Zwartsluis hadden zich geplaatst voor meerdere afstanden, Smelt in de leeftijd junioren 3 en Sam in de leeftijd junioren 4.

Vrijdag werd gestart met de zware 400 meter wisselslag. Beiden zwommen een persoonlijk van 4 seconden. Dat leverde Sam een vijfde plek op. Smelt eindigde als zesde. Zaterdag stonden de 100 meter schoolslag, de 100 meter vlinderslag, de 200 meter vrije slag en de 200 meter rugslag op het programma. Op alle afstanden wist Smelt zich te verbeteren ten opzichte van haar oude tijd en zwom ze naar een plek in de top tien. Ze zwom de 100 meter vlinderslag in een snelle tijd en miste op vierhonderdste seconde het brons.

Zondag, de laatste dag van het kampioenschap, was voor beide meisjes spannend. Voor Smelt was er op de 200 meter vlinderslag een medaillekans en voor Sam op de 100 meter rugslag. Als eerste mocht Smelt starten op de 200 meter vlinderslag. Ze kende een snelle start en lag lang vooraan. Na 100 meter kwamen de andere meisjes dichterbij en werd het een spannende race. Smelt wist zich te handhaven en behaalde een fraai derde plaats. Vlak na deze race mocht Sam starten op de 100 meter rugslag. Ook dit werd een spannende race en ook zij wist zicht te handhaven en als derde aan te tikken.

Beide zwemsters van ZvZwartsluis kunnen met een bronzen medaille met trots terugkijken.