Afbeelding
Foto: Aangeleverd

CDA presenteert lijst voor de raadsverkiezingen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het CDA heeft in de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. “Op de lijst staan diverse vertrouwde gezichten, maar er is ook bewust ruimte gemaakt voor jong talent”, zegt de partij.

Die wil daarmee laten zien dat voor een goede toekomst van Zwartewaterland zowel ervaring, maar ook een jong en fris geluid ‘erg belangrijk’ zijn.

“De keuzes van nu zijn niet alleen belangrijk voor onze eigen toekomst, maar geven ook richting aan de toekomst van de huidige jongeren en onze (klein)kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de woningbouwopgave, de inrichting van het buitengebied en het tegengaan van klimaatverandering”, schrijft de partij in een persbericht.

 “De te nemen keuzes zijn zeker niet eenvoudig, maar het CDA staat ervoor om die keuzes gezamenlijk met de inwoners te maken en deze te baseren op de christendemocratische normen en waarden.”

Al eerder is huidig fractievoorzitter Rudi van Zandwijk (31) gekozen tot lijsttrekker. Als nummer 2 is de Sluuziger Koen Kerssies (44) gekozen. “De, in de regio bekende, supermarkt-ondernemer met oog op de samenleving, wil zich inzetten voor de christelijke normen en waarden in de gemeentepolitiek.” 

De nummer 3 van de lijst is de Hasselter Lonneke Jacobs (28), die haar ervaring als zakelijk financieringsspecialist en fractieondersteuner van het CDA Zwolle meeneemt naar Zwartewaterland.

Zittend raadslid Martijn Riezebosch (40, Mastenbroek), nummer 4 op de lijst, is de enige agrariër in de zittende gemeenteraad en wil nog een periode zijn kennis en ervaring van het buitengebied een plek in de gemeenteraad geven. 

Op nummer 5 staat Arjan Aalbers (27). “Deze jonge Hasselter werkt als projectleider bij een groot ingenieursbureau en brengt vanuit zijn achtergrond kennis in op het gebied van de woningmarkt en ruimtelijke ordening. Een kennisgebied waarin veel belangrijke beslissingen worden genomen in de komende jaren.”

De top-8 van de lijst wordt aangevuld met Sluziger Erik van der Stouwe (45), een bekend gezicht in de recreatiesector in Zwartsluis. Hij wordt gevolgd door Gijsbert van Dijk (41), directeur van banketbakkerij Van Dijk Bakery. “Een Sluziger met hart voor de samenleving”, noemt de partij hem. 

Afsluitend staat daarachter Hasselter ‘molenaar’ Evert van der Steege (47), die de huidige CDA raadsleden al jaren bijstaat als ondersteuner in de steunfractie.

De lijst wordt afgesloten met lijstduwers Wieneke Hofland (Zwartsluis), Marco van der Vegte (Mastenbroek), Arend Visscher (Genne), Joop Schraa (Zwartsluis) en Dick Visserman (Genemuiden). “Zij zullen de komende jaren hun ervaring aan de nieuw gekozen gemeenteraadfractie van het CDA meegeven”, zegt de partij.

Het CDA noemt de lijst ‘een mooie afspiegeling van de lokale samenleving’. “Waarbij er vertegenwoordiging is uit alle kernen en van zowel jong als oud en man en vrouw.”

De partij presenteert binnenkort het verkiezingsprogramma. “Met daarin de plannen voor een Zwartewaterland waarbij de kracht van de samenleving centraal staat”, besluiten de christendemocraten.

“Een mooie afspiegeling van de lokale samenleving”

Enrico Kolk