Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jan van der Poel kandidaat-wethouder namens ChristenUnie

Algemeen

HASSELT - Jan van der Poel is de kandidaat-wethouder van ChristenUnie. De 49-jarige Hasselter is naar voren geschoven als vervanger van wethouder Gerrit Knol, die met zijn laatste termijn bezig is. 

Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie denken in Van der Poel een goede verbinder te hebben gevonden. “Een mensenmens die weet wat er speelt in de samenleving van Zwartewaterland. Hij heeft ruime ervaring als bestuurder in het onderwijs. Met Jan van der Poel zet de ChristenUnie in op continuïteit en kwaliteit”, schrijft de partij. De fractie is enthousiast over hem als kandidaat-wethouder en ziet de verkiezingen in maart volgend jaar met veel vertrouwen tegemoet.

Volgens de kandidaat-wethouder heeft de samenleving te maken met uitdagende thema’s als omzien naar elkaar, wonen, energie, duurzaamheid en leefbaarheid. Ook de positie van de landbouw, middenstand en industrie zijn belangrijke thema’s voor hem. “Mijn ambitie is vooral het verbinden van mensen, partijen en ideeën; wat kan wel is mijn motto”, zegt hij in een persbericht. “Vanuit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om samen met mensen te bouwen aan idealen die vanuit een stuk nuchterheid gerealiseerd kunnen worden.”

Wethouder Gerrit Knol herkent deze eigenschappen in de wethouderskandidaat: “Hij heeft een sterk organisatietalent, is praktisch ingesteld en beschikt over lokale gebiedskennis. Vanuit zijn bestuurlijke ervaring in het onderwijs is Jan in staat om alledaagse uitdagingen om te zetten in beleid en beleid om te zetten in concrete maatregelen en afspraken.”
In het dagelijkse leven heeft Van der Poel een bestuurlijke taak in het onderwijs als bestuurder van Scholengroep IJsselrijk met onder andere scholen in Genemuiden en Kamperzeedijk. Daarnaast werkte hij jarenlang bij de brandweerpost in Hasselt, onder andere als ploegleider. Jan van der Poel is getrouwd, vader van vier kinderen en betrokken lid van de Hervormde Gemeente Hasselt.

Van der Poel beschrijft op zijn LinkedIn-pagina dat de vraag voor het wethouderschap medio 2020 langskwam. “Voor mijzelf had ik de knoop al doorgehakt dat ik in 2022 of 2023 weer wat anders wilde doen. Openbaar bestuur en de gezondheidszorg waren mogelijke opties; bewust een keer wat anders dan het onderwijs. Buiten mijn comfortzone en horizon verbredend. En toen dus deze vraag. Mijn antwoord is uiteindelijk ‘ja’ geweest”, legt hij uit. 

“Ik ben beschikbaar. Ik denk van betekenis te kunnen zijn voor mijn gemeente vanuit christelijke normen en waarden. Ook dankbaar voor het vertrouwen dat de vraag voor kandidaat-wethouder met zich meebrengt.”

Enrico Kolk