Een bewoonster van verzorgingscentrum De Hazelaar neemt een kerststukje in ontvangst.
Een bewoonster van verzorgingscentrum De Hazelaar neemt een kerststukje in ontvangst. Foto: Aangeleverd

Zonnebloem blijft hulp bieden tijdens lockdown

Algemeen

HASSELT – Deelnemers van De Zonnebloem (afdeling Hasselt) hebben een kerst- en nieuwjaarsgroet in de vorm van een kerststuk gekregen. Dat is mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke bloemist en de jaarlijkse financiële ondersteuning van sponsoren. Ook zijn er nog steeds activiteiten mogelijk, meldt de afdeling.

“Helaas waren groepsactiviteiten het afgelopen jaar helaas niet mogelijk, vooral ook omdat veel deelnemers binnen de risicogroep vallen”, luidt het bericht. “Veel vrijwilligers zijn nog steeds bereid deelnemers te bezoeken voor een spelletje of een praatje. En als dit niet meer mogelijk is, wordt telefonisch contact met hen gehouden.” Daarnaast heeft de afdeling een vast telefoonnummer, mochten er deelnemers zijn die behoefte hebben aan contact of hulp.

Het is voor deelnemers eenvoudiger gemaakt om tegen een sterk gereduceerd tarief een Zonnebloemauto te huren. In deze auto kan een deelnemer die rolstoelafhankelijk is, samen met twee andere personen vervoerd worden. “Eventueel regelt afdeling Hasselt de aanvraag en alle paperassen. Mocht er ook een chauffeur nodig zijn dan zorgt de afdeling Hasselt hier ook voor en is deze gratis”, meldt de afdeling in een persbericht.

Dat de Zonnebloem in deze tijd een belangrijke taak vervult, blijkt wel uit het feit dat zich de laatste tijd nieuwe deelnemers hebben aangemeld, volgens de afdeling. “Ook het vrijwilligerskorps is uitgebreid met mensen die bereid zijn zich in deze tijd extra in te zetten. De Zonnebloem-afdeling in Hasselt hoopt dat er volgend jaar weer meer mogelijkheden zijn en ook weer groepsactiviteiten kunnen worden georganiseerd.”

Enrico Kolk