Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek biedt hulp met Informatiepunt Digitale Overheid

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De bibliotheken openen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de vestigingen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. Hier kunnen mensen terecht met vragen over de online dienstverlening van onder andere de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV. Speciaal opgeleide vrijwilligers helpen hen ter plekke op weg of verwijzen door naar lokale partners.

Al langer kunnen mensen die niet of minder vaardig zijn met al hun vragen op het digitale vlak bij de Bibliotheek binnenlopen. In de bibliotheek in Hasselt iedere vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur, in Genemuiden iedere zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur en vanaf 23 december 2021 in Zwartsluis iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Op die momenten wordt de dienstverlening nu dus uitgebreid met een Informatiepunt Digitale Overheid. Wie digitale hulp nodig heeft op het gebied van DigiD, belastingen en toeslagen, AOW, werk en uitkering, inburgering, rijbewijs, zorg, studiefinanciering en verkeersboetes is van harte welkom.

Naast het Informatiepunt Digitale Overheid biedt de Bibliotheek Zwartewaterland ook de cursus Digisterker voor mensen die graag zelf willen leren om zaken met de overheid via het internet te regelen. “Hoe vraag je een DigiD aan? Hoe vind je jouw persoonlijke gegevens over kinderbijslag of pensioen? Hoe werkt de Berichtenbox van MijnOverheid? En hoe regel je een OV-chipkaart, zorgverzekering of belastingaangifte? De cursus bestaat uit vier lessen, die deze keer plaatsvinden in de bibliotheek in Hasselt”, kondigt de bibliotheek aan.

De lessen zijn op 10, 17, 24 en 31 januari van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor deze cursus kan via www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda of de bibliotheek in Hasselt, telefoon: 038-4771617 of mail: hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl.

Enrico Kolk