John Smits.
John Smits. Foto: Enrico Kolk

Raadscolumn VVD: ‘Zwartewaterland blijft goed, wordt beter’

Algemeen

Over precies 5 weken vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een moment voor u, als inwoner van Zwartewaterland, om te bepalen welke partijen de komende jaren zich mogen gaan inspannen om u te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Lokale verkiezingen worden door veel mensen onbelangrijk gevonden, omdat niet duidelijk is wat de gemeente daadwerkelijk voor u doet. Toch is de gemeente vaak de plek waar het eerst aan de deur wordt geklopt als inwoners ontevreden over iets zijn.

Laten we voorop stellen dat Zwartewaterland de afgelopen 4 jaren over het algemeen een prettige gemeente is geweest om in te wonen. Als VVD vroegen wij met enige regelmaat aandacht voor een aantal onderwerpen zoals: Vuurwerkoverlast; Arbeidsmigranten huisvesting; Parkeerdruk in de centra; Nieuwbouw van betaalbare woningen; In stand houden van de drie zwembaden d.m.v. renovatie en nieuwbouw.

Afgelopen zaterdag was de start van onze verkiezingscampagne. In het centrum van Zwartsluis waren we aanwezig en hebben velen van u gesproken. We hebben weer een aantal wensen opgehaald zoals: Het autoluw maken van de Kerkstraat; Een boothelling aan het Zwarte water; Een fietstunnel of rotonde bij de oversteek naar het Buitenkwartier; Invalide toegankelijkheid op trottoirs en wegen; Bankjes en voorrangssituatie aan de handelskade; Aandacht voor stille armoede; Enz..

Wensen die te realiseren zijn in de komende jaren, maar ook wensen die een wat langere periode nodig hebben. Ik ben er trots op dat wij als VVD Zwartewaterland weer een prachtige lijst met kandidaten kunnen presenteren. Uit alle kernen een goede en kwalitatieve vertegenwoordiging van gemotiveerde mensen. Die d.m.v. verbinding het beste met onze gemeenschap voor hebben.
Er komen grote vraagstukken op deze gemeente af. Wij staan de komende jaren voor het voldoen aan datgene wat door de Rijksoverheid wordt opgelegd. Zoals de energietransitie, het aanpakken van het stikstofprobleem en verminderen van de CO2-uitstoot. Maar het grootste probleem is dichter bij huis.

Betaalbare huisvesting voor iedereen. Er zorg voor dragen dat onze jeugd een toekomst heeft in Zwartewaterland. We vinden het als VVD nog steeds te gek voor woorden dat inwoners gebruik moeten maken van de voedselbank. Daar moet dus een oplossing voor komen. Geef ons de mogelijkheid om hier de komende periode een duidelijk kentering in aan te kunnen brengen. Ga in ieder geval stemmen in maart. En als u het vakje rood kleurt, bedenk dan dat wij altijd in de buurt en aanspreekbaar zijn.

Zwartewaterland blijft goed, wordt beter.

John Smits, Fractievoorzitter VVD