Afbeelding
Foto: Erik Driessen

Raadscolumn SGP: ‘Oog voor de Kern’

Algemeen

“Oog voor de Kern” is het motto van onze partij voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart aanstaande.

Voor ons en de lezer betekent dit, dat we politiek willen bedrijven vanuit de Kern van ons bestaan, dat is God, die de Oorsprong is van alle leven op aarde. Dit houdt concreet in, dat we politiek bedrijven gebaseerd op Gods Woord. 

Voor de medemens houdt dit in, dat we omzien naar elkaar. Ook voor eventuele vluchtelingen ten gevolge van een nu schijnbaar onafwendbare oorlog op ons continent. 

Oog voor de kern houdt ook in dat we ons bezighouden met kernzaken, waar een gemeentelijke overheid zich zoal mee bezig dient te houden, en dat we ons niet proberen te laten leiden door de waan van de dag. 

Aan bovenstaande uitgangspunten mag de kiezer ons houden in de komende 4 jaar en de periodes daarna. Wanneer dit de lezer aanspreekt, dan kan de lezer ons vast wel vinden in het stemhokje bij het aankruisen van een naam op het dan voorliggende stembiljet.

Deze column schrijf ik in een periode, waarin veel overheidsmaatregelen, ten gevolge van het coronavirus, op een einde zullen lopen. We hopen en bidden, dat we deze veelbewogen tijd nu achter ons mogen laten. 

Voor velen in onze gemeente heeft het virus echter een blijvend litteken achtergelaten. Velen hebben geliefden zien ontvallen door de dood, die gepaard ging met dit virus. Velen zijn ziek geweest door het virus en kampen nog steeds met de gevolgen daarvan. 

Bijna twee jaar geleden schreef ik een column met de titel “Rondom Jeruzalem zijn bergen…” naar aanleiding van een rouwadvertentie van een plaatsgenoot, die overleden was door het coronavirus. 

Toen schreef ik over een troostrijke gedachte in bijzondere tijden. Want zo er bergen rondom Jeruzalem zijn, zo wil de HEERE rondom Zijn volk zijn. Onze fractie hoopt, dat deze gedachte u tot troost heeft mogen zijn in de afgelopen tijd.

Aanstaande zondag begint de lijdenstijd in de aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen. In deze tijd mogen we stil staan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus en het opstaan uit de dood op de Paasmorgen. 

Hierdoor is het mogelijk om bescherming te krijgen in dit leven en na dit leven. Rondom Jeruzalem zijn bergen…

Karst Kolk, raadslid SGP-Zwartewaterland
M: 06-52 45 45 65