Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gezelligheid bij uitgesteld knieperties bakken in De Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS – Een bakploeg in De Schans startte afgelopen woensdagmorgen al vroeg met knieperties bakken. Normaalgesproken gebeurt dat aan het begin van het jaar, maar dezee keer was dat uitgesteld.

“De heerlijke bakgeur kwam iedereen bij binnenkomst van het Schipperscafé tegemoet”, schrijft stichting De Nieuwe Schans in een persbericht. “Neeltje Touwen (101!) en Jannie de Jonge zorgden voor het inpakken. De bewoners van het woonzorgcentrum en de aanleunwoningen kregen allen gratis een zakje met tien knieperties op hun kamer bezorgd. Accordeonist Ben Prikken zorgde voor de vrolijke muzikale noot.”

De woensdag kreeg een extra feestelijk tintje met de viering van de negentigste verjaardag van bewoonster Grietje Kampherbeek. Zij werd feestelijk toegezongen en bij de koffie werd op iets lekkers getrakteerd.

Stap voor stap worden de regels in Woonzorgcentrum De Schans te Zwartsluis versoepeld. “Een aantal activiteiten kan weer worden opgestart om geleidelijk weer terug te gaan naar normaal”, zegt Margriet de Jong die de planning coördineert. “Binnenkort gaat het stichtingsbestuur overleggen welke activiteiten er nog meer opgestart kunnen worden”, aldus penningmeester Roel Huls.