Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Metereoloog Kuiper geeft presentatie over ‘extreem weer’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Metereoloog Jacob Kuiper weet als oud-weerman van het KNMI alles over het weer. Met name over extreem weer komt hij op donderdag 17 maart vertellen tijdens een, ongetwijfeld wisselvallige, avond in Sluuspoort. “Reken maar dat het deze avond dondert en bliksemt in Sluuspoort”, kondigt de organisatie aan.

Sluuspoort is open vanaf 19.00 uur, de ‘donderbui’ van Kuiper begint om 19.30 uur. De entreeprijs is negen euro en daar is een kop koffie of thee bij inbegrepen. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst vanwege de zaalindeling. Dit kan aan de balie van Sluuspoort of telefonisch via 038-3866555.

“Steeds vaker worden we, ook in ons kikkerlandje, geconfronteerd met extreem weer. Denk maar eens aan de ‘watervloed’ van de zomer van 2021 in Limburg, de matige winter van dit jaar en de ‘drielingstorm’ van enkele weken geleden. Het weer is een bron van mooie en soms ook heftige verschijnselen, waarbij de klimaatverandering een steeds zwaarder stempel gaat drukken op de maatschappij. Als KNMI-meteoroloog heeft Kuiper tientallen jaren het weer als dagelijks werk gehad. In zijn presentatie op 17 maart schetst hij een beeld van al die bijzondere zaken die nu spelen en die in de toekomst mogelijk aan de orde komen”, zegt de organisatie.

Voor in de agenda

Donderdag 7 april komt Rusland-deskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar haar visie geven over de strijd tussen Oekraïne en Rusland. Haar lezing zal op de laatste ontwikkelingen in dit conflict zijn afgestemd.