Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Burgemeester en lijsttrekkers openen pop-upverkiezingspand in Hasselt

Algemeen

HASSELT - Met het doorknippen van een lint opende burgemeester Eddy Bilder donderdagmiddag een verkiezingspand in het centrum van Hasselt. CDA, BGZ en VVD hebben de handen ineengeslagen en bemensen samen het pand op verschillende momenten. 

Volgens mij staan op een uniek moment bij een unieke gebeurtenis”, zegt Bilder voorafgaand aan de opening. “Ik kan me niet herinneren dat we eerder een winkel hebben gehad voor de raadsverkiezingen. Dat deze partijen dat samen hebben georganiseerd, is mooi. Het komt er in de gemeenteraad ook op aan dat je samen dingen kunt organiseren.”

Voormalig raadslid Henk Buit heeft het pand kosteloos beschikbaar gesteld, vertelt VVD-lijsttrekker John Smits. “Voor alle partijen die deel wilden nemen. Twee partijen hebben jammer genoeg niks van zich laten weten en de SGP heeft gezegd er geen deel van uit konden maken. Wij gaan met z’n drieën lekker aan de gang.”

CDA-lijsttrekker Rudi van Zandwijk is blij dat de verschillende partijen samen willen werken. “Het is een mooie gelegenheid voor mensen om langs te komen en de verschillen tussen de standpunten te bekijken.”

Een goed idee, vindt BGZ-lijsttrekker Kira Fijn. “Of mensen nou de klinkers uit de stoep lopen of niet, het zorgt in ieder geval voor verbinding.”

Het pop-upverkiezingspand (Hoogstraat 8) is tot de verkiezingen elke woensdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Enrico Kolk