Vlnr: Ben van Dijk, Harwolt Bonthuis, Wim Rietman en René Bonthuis.
Vlnr: Ben van Dijk, Harwolt Bonthuis, Wim Rietman en René Bonthuis. Foto: Aangeleverd

Biljarters gaan zich inzetten voor zorgpersoneel en middenstand

Sport

GENEMUIDEN - 14 Mei is een datum die bij veel mensen rood omrand in de agenda zal verschijnen. Dan vindt in de Rank namelijk de vijfde editie van het WK Telefoonboekbiljarten plaats. 

Eigenlijk was de organisatie uitgeweken naar 21 mei, maar inmiddels is toch weer gekozen voor 14 mei. Naast het neerzetten van een geslaagd toernooi hebben de initiatiefnemers ook nog een andere belangrijke missie: het ondersteunen van een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor een formule, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. “We willen wat voor de plaatsgenoten doen die in de zorg werkzaam zijn”, vertelt Ben van Dijk. “Iedereen weet wat voor moeilijke tijd deze mensen achter de rug hebben. Met de opbrengst van het toernooi zijn we van plan waardebonnen aan te schaffen, die inwisselbaar zijn bij onze plaatselijke middenstanders. Die hebben ook een hele lastige periode gehad. Met deze formule kunnen wij hen ook een klein steuntje in de rug geven. ‘Met elkaar, voor elkaar’, zou je kunnen zeggen. ‘Goed voor elkaar’, kun je er ook nog aan toevoegen”, lacht Van Dijk.

Inmiddels heeft de organisatie de eerste lijntjes uitgezet met zorginstanties en de plaatselijke middenstand om de afwikkeling in de juiste banen te leiden. De opbrengst moet komen van een grote groep sponsoren en het organiseren van een grote verloting. “Deze verloting gaat echt wat bijzonders worden”, zo vertelt Harwolt Bonthuis. “We hebben inmiddels al een aantal geweldige prijzen aangeboden gekregen. De hoofdprijs is zelfs al bekend : een PVC-vloer naar keuze van het bekende merk Ambiant van 40 m2, inclusief egaliseren, leggen en plinten. Dat zijn prijzen waar je letterlijk mee naar huis kan komen. Maar er komen nog talloze andere interessante prijzen. Binnenkort hopen we met de verkoop te kunnen starten. We hopen op ieders medewerking, maar dat gaat vast goed komen”.

Iedereen is van harte welkom op 14 mei in De Rank. De inschrijving is nog open, maar er is een limiet aan het aantal deelnemers. Wie nog mee wil doen kan een mailtje sturen naar :Rene.bonthuis@bintg.com.



Gerard Meijeringh