Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gehele raad eens met motie menstruatiearmoede

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De motie van de PvdA over menstruatiearmoede is met algemene stemmen aangenomen. “Enkele raadsleden gaven toe dat het voor hen een in eerste instantie wat wonderlijke motie leek”, schrijft de partij in een persbericht daarover. 

“Maar nadat ze zich daar in hadden verdiept, werd algemeen erkend dat het een weliswaar onderbelicht maar daarmee niet minder bestaand probleem was.” 

Een probleem dat nu in Zwartewaterland op de politieke agenda staat, schrijft de partij. “En dat is een mooi succesje voor Janice van de Wetering, het jongste kandidaat-raadslid bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nog geen lid van de raad en dan al een eerste unaniem aangenomen motie op je naam hebben, dat belooft veel, mocht zij, als nummer drie op de lijst, gekozen worden.”

En dat het wel een onderwerp is dat aandacht nodig heeft bleek ook zaterdagmiddag toen scheidende raadslid Astrid Dijkstra tijdens haar kantinedienst hierop werd aangesproken en ermee werd gecomplimenteerd, zegt de partij. “Geen geld hebben voor maandverband mag op geen enkele manier reden zijn voor maatschappelijk isolement of niet deelnemen aan sportactiviteiten.”