Afbeelding
Archieffoto: Gijs Leusink / Breman.net

SCEG laat Jamsessie weer terugkeren: ‘hoogtepunt voor muziekliefhebbers’

Algemeen

GENEMUIDEN - SCEG trapt weer af met de Jamsessie. Die stond de afgelopen twee jaar niet op de agenda, tot verdriet van de stichting. Nu komt het evenement weer terug, mét een entreeprijs.

“Als een gevolg van de coronapandemie lag het culturele leven ook in Genemuiden bijna twee jaren zo goed als stil. Dat betekent, naast alle andere culturele, muzikale, culinaire en educatieve programma’s die niet door konden gaan, ook twee jaar lang geen podium voor gearriveerd of aanstormend muzikaal talent”, schrijft SCEG in een persbericht. “Ook de Jamsessie, zo langzamerhand toch een niet meer weg te denken hoogtepunt voor vele muziekliefhebbers, verdween twee achtereenvolgende jaren van de agenda.”

Maar zaterdag 26 maart is het dan toch weer zover. “Zolang er maar niet meer dan 500 belangstellenden worden toegelaten kan, zonder verdere beperkingen zoals 1,5 meter afstand of mondkapjes, weer volop genoten worden van al het moois dat muzikaal Genemuiden te bieden heeft. En dat blijkt opnieuw veel te zijn; wederom zijn er oude rotten en debutanten te bewonderen. Gevestigde namen en tot nu toe onbekende grootheden”, aldus SCEG.

De geschiedenis heeft geleerd dat het na een debuut op de Jamsessie snel kan gaan. “Voorbeeld daarvan is Bente van der Steeg, die nadat ze met haar zang en vioolspel al snel Genemuiden aan haar voeten had, ook hoge ogen gooide bij the Voice Kids. Daarmee hebben we al één van de deelnemers verklapt, maar daar laten we het ook bij.”

Wie de volledige line-up wil weten, moet op 26 maart naar d’Overtoom komen. “Wel is het zo dat de organisatoren het motto ‘never change a winning team’ goed in hun oren hebben geknoopt. De sterke elementen van vorige edities zullen daarom ook terugkomen. Zo was daar bij de laatste gelegenheid de ‘Sing-along’, een medley van evergreens waarbij de zaal fungeerde als een goedgevulde karaokebar.”

SCEG ziet het dan ook helemaal goedkomen. “Tien minuten lang met zijn allen uit volle borst meezingen met gouwe ouwe… wat is er nog leuker dan dat? Bovendien maakt het dorstig en dat is dan weer goed voor de baromzet van d’Overtoom, want die kan, na de twee magere jaren ook wel weer een zetje in de rug gebruiken.”

Dat geldt trouwens ook voor de kas van SCEG, zegt de stichting. “Twee jaar nauwelijks activiteiten, terwijl vaste lasten wel doorgingen (want we bleven wel trouw onze huur aan d’Overtoom betalen) maakt het nodig dat we, dit jaar voor het eerst, entree gaan heffen. Geen schokkende bedragen, want voor vijf euro bent u een hele avond onder de pannen, maar voor SCEG wel nodig om de kosten enigszins te kunnen dekken.” 

Reserveren

Liefhebbers kunnen via de website van SCEG vooraf kaarten bestellen; met de geprinte toegangsbewijzen wordt men dan toegelaten tot de optredens. Kaarten zijn van te voren verkrijgbaar in D’Overtoom. Het is ook mogelijk om aan de zaal entree te betalen maar daar geldt dan wel ‘vol is vol’. “Noteer daarom vooral in uw agenda: zaterdag 26 maart, aanvang 20.30 uur (zaal open vanaf 20.00 uur)”, roept SCEG op.

Kaarten bestellen kan via www.sceggenemuiden.nl.