Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Wie zijn de negentien mensen die in de gemeenteraad komen?

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Er is weer een nieuwe gemeenteraad gekozen. Negentien mensen gaan binnenkort plaatsnemen op de raadszetels. Zij zijn verkozen bij de verkiezingen van vorige week woensdag. Maar wie zijn dat?

Voor een zetel in de gemeenteraad zijn deze keer 616 stemmen vereist. Om een voorkeurszetel te bemachtigen hebben mensen 154 stemmen nodig. Verschillende kandidaten haalden die drempel wel, maar zijn niet gekozen omdat hun partij niet genoeg zetels haalde. Dat doet zich onder andere voor bij de VVD en het CDA. Als hun partijen meer zetels hadden gehaald, dan hadden Erik van der Stouwe en Marco van der Vegte (beiden CDA) en Corné Schaart (VVD) een zetel in de raad gekregen. Zij hebben de voorkeurskiesdrempel van 154 stemmen overschreden.

Wie wel in de raad komen, is te lezen in De Stadskoerier Extra van vandaag. Niet alleen is daar per partij duiding van de uitslag te vinden, ook de (nieuwe) raadsleden staan daarin met foto en aantal gekregen stemmen. Ook op hoogte blijven van al het nieuws rondom de raad en wat er verder speelt in Zwartewaterland? Word lid van De Stadskoerier Extra en mis niks!

De pagina is ook in de digitale krant zichtbaar: klik hier.

Enrico Kolk