Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Groepje kinderen van Prins Willem-Alexanderschool verrast bewoners Hazelaar

Algemeen

HASSELT – Zo’n vijftien leerlingen van CBS Prins Willem-Alexander hebben maandag de bewoners van De Hazelaar verrast met zelfgemaakte kerstkaarten en liederen. Beiden vielen erg bij de bewoners in de smaak, laat de school weten.

Het was een select groepje, de kinderen en docenten die maandagmiddag naar De Hazelaar gingen. Het waren kinderen van groep 1 tot en met 8 waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben en die om die reden gebruik konden maken van de opvang van de school.

Al snel ontstond maandagmorgen het plan om iets moois te maken voor De Hazelaar. “Enthousiast gingen de kinderen aan de slag met het maken van hun eigen kerstkaarten. Na een uurtje knutselen ging de groep op pad, waarna twee kinderen de kaarten overhandigden bij de receptie”, blikt de school terug.

De bewoners konden die actie wel waarderen, lieten ze duidelijk weten in woord en gebaar, waarna de leerlingen en hun begeleiders besloten om ook nog wat mooie kerstliederen voor hen te zingen. “Afgesloten werd met Vrolijk Kerstfeest iedereen, want als je ziek bent of alleen, lijkt soms alles donker, maar kerstfeest is voor iedereen.”

Afbeelding

Enrico Kolk