Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rouveense kinderen creatief in het Tapijtmuseum

Algemeen

GENEMUIDEN - Drie meisjes en drie jongens van groep 6 van de Hervormde Basisschool De Triangel in Rouveen maakten in november elk een werkstuk in het Tapijtmuseum. Zij deden dit voor een afstudeeropdracht van hun juf Annerieke Kisteman. 

De opdracht luidde: laat de kinderen uitbeelden hoe zij vorig coronaschooljaar hebben ervaren. Het doel van de opdracht was dat de leerlingen leren om anders te gaan denken en dat ze zich uiten op een expressieve manier. Verder moest er bij de uitvoering van de opdracht een link zijn met cultuur, zoals een museum. 

Voor de uitwerking van de opdracht werden materialen uit het Tapijtmuseum (biezen, kokosgaren, sisalgaren) gebruikt. Die werden op een houten plaat bevestigd met lijm en spijkers.  De meisjes en jongens gingen enthousiast aan het werk en de tijd vloog om. 

Ieder beeldde zijn eigen beleving uit: een groot coronavirus, het lopen en spelen met de hond en trampolinespringen. De één vond het een heel saai jaar, terwijl de andere het best leuk vond. Dat was te zien aan de werkstukken. Juf Annerieke was zeer tevreden over de resultaten. Na afloop kregen de kinderen een rondleiding door het museum. Ze gingen blij en tevreden met hun werk naar huis.

Enrico Kolk