Afbeelding
Foto: Aangeleverd

KNVB schept duidelijkheid: Olympia MO 17-1 kampioen

Sport

ZWARTEWATERLAND - De KNVB heeft definitief een einde gemaakt aan de onduidelijkheid over de uitkomst van de titelstrijd tussen Olympia’28 MO17-1 en Sportclub Genemuiden MO17-1. Olympia is aangewezen als kampioen. De tussenstand van de inhaalwedstrijd van Olympia tegen Flevo Boys (6-0 in het voordeel van de ploeg uit Hasselt) is als eindstand bepaald.

Nadat de MO17-teams van Olympia en Sportclub Genemuiden zaterdag tot winst kwamen, stond Sportclub Genemuiden bovenaan met 24 punten. Olympia stond tweede met 22 punten, maar het gestaakte duel tegen Flevo Boys was nog niet in de stand opgenomen. De KNVB moest nog besluit nemen in een tuchtzaak die aanhangig was gemaakt omtrent het duel tussen Olympia’28 MO17-1 en Flevo Boys MO17-1 door een aantekening op het wedstrijdformulier en de schriftelijke rapportage van de scheidsrechter.

Afgelopen dinsdag meldde Olympia-trainer Ger van den Berg dat de KNVB de eindstand van het gestaakte duel van Olympia had bepaald op 6-0 in het voordeel van de ploeg uit Hasselt. Dat werd vermeld in het artikel in De Stadskoerier Extra. Dat leidde tot veel reacties. Veel mensen trokken de uitspraak van Ger van den Berg in twijfel. Dat had te maken met een mail van de KNVB aan Olympia over de uitspraak van de aanklager over de gestaakte wedstrijd. Deze brief was vervolgens op de sociale media te lezen en ging een eigen leven leiden. In de brief stond te lezen dat de tuchtzaak jegens Olympia is geseponeerd, maar nergens was iets te lezen over de afhandeling van de gestaakte wedstrijd.

De redactie heeft navraag gedaan bij de KNVB. Vandaag heeft de voetbalbond gereageerd en medegedeeld dat de KNVB de einduitslag van Olympia MO17-1-Flevo Boys MO17-1 heeft bepaald op 6-0. Daardoor komt Olympia MO17-1 uit op 25 punten en mag de ploeg zich definitief kampioen noemen in de eerste klasse.

Gerard Meijeringh