Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Frisse duik in Hasselter wateren als start van het nieuwe jaar

Algemeen

HASSELT - Met een frisse duik in het zwembad zijn zo’n honderd mensen het nieuwe jaar begonnen. Zij konden zaterdagochtend terecht in het zwembad voor een frisse nieuwjaarsduik met aansluitend een kop warme snert.

Daarvan werd gretig gebruikgemaakt, zij het dat de stroom wat later op gang kwam. Het eerste uur, van 10.00 tot 11.00 uur, kwamen zo’n 25 mensen naar het zwembad toe. Het tweede uur, van 11.00 tot 12.00 uur, maakten 65 mensen van de gelegenheid gebruik om een nieuwjaarsduik te nemen. Dat maakt een totaal van honderd deelnemers aan de Hasselter zwembad-nieuwjaarsduik.

Vorig jaar begon een groep mannen het jaar met een duik in de gracht. “Ik hoop dat het een nieuwe traditie wordt”, zei Chloë Lau toen in de krant. Het voorbeeld kreeg dit jaar navolging: opnieuw sprong een groep mensen in de gracht voor een nieuwjaarsduik. Dat waren er dit keer meer dan de vijf van vorig jaar.

En Hasselt bood ruimte voor nóg een nieuwjaarsduik: in het Zwarte Water. Ruim tien zwemmers maakten daar hun opwachting. Dat waren bewoners van Zorgboerderij Lenteheuvel uit De Velde en enkele van hun bekenden. Zij sprongen in het water dat, volgens plaatselijke nieuwssite Hasselt Actueel, een temperatuur had van negen graden.

Met drie nieuwjaarsduiken valt er in Hasselt in elk geval genoeg te kiezen.

Enrico Kolk