Afbeelding
Screenshot Google Maps

Bestemmingsplan Kamperzeedijk Oost op lange baan

Algemeen

KAMPERZEEDIJK - De gemeente gaat voorlopig geen nieuw bestemmingsplan maken voor Kamperzeedijk Oost. De woningbouwplannen daarvoor zijn nog te ‘prematuur’, volgens het college van B&W.

In eerste instantie zou het bestemmingsplan Kamperzeedijk Oost worden omgezet naar een Omgevingsplan, als pilot voor de Omgevingswet. Later bleek dat Kamperzeedijk Oost vanwege de aard, de locatie en het momentum geen geschikte pilot was, zegt het college.

En als de wet straks ingevoerd wordt, gaan alle reguliere bestemmingsplannen op in één tijdelijk omgevingsplan. “Naar onze mening is het in dat licht dan ook van weinig meerwaarde op dit moment een regulier conserverend bestemmingsplan Kamperzeedijk Oost vast te stellen, nu deze in juli 2022 zal worden vervangen door een tijdelijk omgevingsplan”, aldus het college.

Het gevolg van het niet vaststellen van een bestemmingsplan is dat er voor dat gebied geen actueel planologisch kader is. “Dit heeft echter geen juridische) consequenties omdat de tienjaarlijkse actualiseringsplicht vanwege de inwerkingtreding van de nieuwe Omgevingswet is komen te vervallen.”

Enrico Kolk