Top-musici spelen in Grote Kerk van Blokzijl

Algemeen

REGIO - Energiek, gevoelig en vlekkeloos. Zo wordt het spel omschreven van violiste Rosanne Philippens. Zij geeft zondag 23 januari samen met de Hongaarse pianist Zoltán Fejérvari een concert in de Grote Kerk van Blokzijl. Op het programma staan vioolsonaten van Francis Poulenc, Gabriel Fauré en Cesar Franck. 

Rosanne Philippens studeerde aan het Haags conservatorium en aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Ze sloot beide af met de hoogste onderscheiding. Ook is ze is prijswinnaar van diverse concoursen. 

In 2015 bracht ze een, door het tijdschrift Luister met een 10 bekroonde cd uit met werken van de Poolse componist Szymanowski. 

De beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen heeft ze benut door een cd-opname te maken van de vioolconcerten van Haydn en Stravinsky met het door haarzelf opgerichte orkest The Vondel Strings.

Zoltán Fejérvari heeft ook meerdere concoursen gewonnen. Hij musiceert op grote podia wereldwijd en wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit. Voor zijn opnames van werken van Janácek en Schumann ontving hij internationaal de hoogste waardering. Momenteel is hij docent aan de Hochschule für Musik in Basel.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en bij Jan Broekhuizen, 06 - 15368085.