Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geslaagde nieuwjaarsopening Olympia’28

Sport

HASSELT - Olympia’28 heeft afgelopen zaterdag het nieuwe jaar digitaal geopend. In een vrolijk digitaal programma werden de nieuwjaarsspeech en de nieuwjaarsverloting afgewerkt. Alles was middels een livestream op de Olympia-website te volgen en is hier ook terug te kijken.

Presentator Sander Steffen, speler van mannen 35+, praatte het programma aan elkaar. Om 16:00 introduceerde hij voorzitter Martien Wursten voor de traditionele nieuwjaarstoespraak. Onder het motto ‘zowel woorden als daden’ stond hij stil bij de vereniging en de projecten en verbeteringen die in gang gezet zijn én worden. Hierbij besprak hij onder meer de terrasuitbreiding die dit voorjaar op de planning staat. Ook noemde voorzitter Wursten de ploegen JO12-1, MO17-1 en Dames 7x7 die afgelopen seizoenshelft kampioen zijn geworden. Op persoonlijke noot gaf hij aan ‘met veel plezier voorzitter te zijn van een vereniging waar zo veel positieve drive is’. Wursten eindigde de toespraak met het uitspreken van de hoop ‘iedereen dit jaar weer in goede gezondheid tijdens de eerste, tweede of derde helft te ontmoeten bij Olympia’28’.

Vervolgens volgde de loterijtrekking door Steffen. Hij liet hierbij de eerste en laatste bal (en daarmee de hoofdprijs) trekken door de voorzitter. Het recordaantal verkochte loten betekende ook 972 balletjes met namenbriefjes in de groen-wit geverfde betonmolen. Totaal werden 53 prijzen verloot die kosteloos beschikbaar zijn gesteld door sponsoren en lokale ondernemers. Op de website van Olympia’28 is de lijst met prijswinnaars terug te vinden.

Gerard Meijeringh