Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Horeca één dag open: toch even een biertje drinken aan de bar

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het was niet van heel lange duur, maar verschillende inwoners konden zaterdag weer even op bezoek in hun favoriete horecagelegenheid. Ook Zwartewaterlandse ondernemers sloten aan bij een landelijke actie van de horeca.

Horecazaken die opengingen, hoefden geen boete te verwachten. Dat bevestigde burgemeester Eddy Bilder vrijdagmiddag aan deze krant na vragen hierover. “Maar ik kan dat slechts toezeggen voor de duur van de actie, dus overdag”, liet hij toen weten.

De burgemeesters uit de Veiligheidsregio waren vorige week donderdag bij elkaar en spraken toen over de aangekondigde acties voor zaterdag. “Er wordt gesignaleerd en als het zo is dat er een overtreding is, dan wordt er gewaarschuwd en worden ondernemers uitgenodigd voor een gesprek”, legde Bilder de werkwijze uit. “Pas bij herhaling wordt er dan pas een boete opgelegd.” En zo kon het dat het zaterdag weer even, voor één dag, mogelijk was om een biertje te drinken aan de bar. Verschillende gasten lieten zich dat goed smaken.
Wel kwam de politie langs in sommige horecagelegenheden. De Vollenhoofsche Poort in Zwartsluis meldde op sociale media op last van de politie de deuren weer te sluiten. “Excuses voor de mensen die voor vanavond gereserveerd hebben. Maar wij kunnen ons een boete niet veroorloven.”

Enrico Kolk