Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Expositie van Joke Plomp in Hasselter bibliotheek

Algemeen

HASSELT - De bibliotheek heeft tot 4 maart een expositie van de lokale kunstenares Joke Plomp. Een officiële opening zat er in verband met de coronamaatregelen niet in, maar wel kwam burgemeester Bilder persoonlijk langs om als eerste de schilderijen van Hasselt en Staphorst te bewonderen. “Deze expositie is in alle opzichten de moeite waard”, zegt Bilder. “Het zijn stuk voor stuk mooie verbeeldingen van wat er in onze omgeving te vinden is.”

Voor deze expositie heeft Joke Plomp heel bewust zeventien grote schilderijen en meerdere kleine werken geselecteerd die beelden uit de buurt tonen. “Ik maak figuratieve schilderijen, waar mensen hopelijk ook een beetje impressionisme in herkennen”, vertelt Joke. “Op het platte doek pas ik de werkelijkheid altijd iets aan. Zo wek ik de suggestie dat je mijn schilderijen zo binnen kunt lopen. Geloofwaardig liegen noem ik dat.” Joke is blij dat ze haar passie voor schilderen weer met anderen kan delen. “Met corona kan ik geen les geven in mijn eigen atelier”, vult Joke aan. “Als het weer kan en mag zou ik graag met meerdere kunstenaars open atelier houden, zodat er ook voor mij nog onbekende mensen naar mijn atelier komen.” Meer informatie op www.jokeplomp.nl.
Tijdens zijn bezoek stond de burgemeester ook nog even stil bij het feit dat de bibliotheek als essentiële locatie is aangewezen. “Daar ben ik het honderd procent mee eens”, aldus Bilder. “Tijdens de eerste lockdown heb ik het lezen van boeken als heel waardevol ervaren. In mijn ogen is er maar weinig mooier dan het lezen van een boek. Het helpt om de gedachten te verzetten en biedt alle ruimte om er vanuit je eigen fantasie beelden bij te plaatsen. Pak het eens op, ook als je geen lezer bent. Dat er met bijvoorbeeld deze expositie nog meer te beleven valt in de bibliotheek is alleen maar mooi in een tijd dat er zo veel wegvalt.”

Enrico Kolk