Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Gebiedscoöperatie: ‘Het wordt een boeiend jaar’

Algemeen

REGIO – De Gebiedscoöperatie IJsseldelta heeft voor 2022 verschillende projecten op de agenda staan. “Het wordt weer een boeiend jaar”, kondigt de coöperatie aan.

De Gebiedscoöperatie IJsseldelta (GCIJ) is de partner voor overheden, financiers, investeerders én particuliere initiatiefnemers. De coöperatie heeft geen winstoogmerk en streeft efficiency en meerwaarde voor haar leden na. Dat zijn er momenteel ruim 30, allemaal partijen in de streek.

“We hebben ook dit keer weer veel projecten, met een paar voorbeelden: IJsseldelta boert bewust, Boerderij-educatie, smaakmakers van de IJsseldelta, Groene Loper, Mmmm natuur om op te (vr)eten, dorpen en zon, waterrecreatie IJsseldelta en Gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten. Maar we denken ook mee in diverse gebiedsprocessen, waarvan momenteel heel veel aandacht uitgaat naar vermindering van stikstof en bodemdaling”, vertelt Albert Corporaal namens de coöperatie. “Dat laatste is natuurlijk voor de hand liggend, want we zitten midden in de veengebieden en dat heeft veel consequenties. Men beschouwt ons als een zeer nuttige gesprekspartner omdat we midden tussen partijen staan, deskundig zijn en ongebonden, maar het behoud van onze unieke streek staat altijd voorop”, weet hij.

Meer over de coöperatie, is een samenwerking van bewoners, ondernemers en belangenorganisaties onder andere op het gebied van natuur, landbouw, landschap, toerisme & recreatie en energie & duurzaamheid, is te vinden op www.gcijsseldelta.nl. “U vindt daar nog meer mogelijkheden om contact met ons te hebben.”

Enrico Kolk