Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Basisschool ontruimd vanwege gaslucht, blijkt loos alarm

Algemeen

HASSELT - De Prins Willem-Alexanderschool is vorige week woensdag ontruimd. In een lokaal werd net na het middaguur een gaslucht geroken. 

“Direct werden er maatregelen genomen”, zegt fotograaf Gerrit Slurink, die ter plaatse was. De school met zo’n 150 leerlingen werd gelijk ontruimd en de hulpdiensten werden ingeschakeld. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en voerde metingen uit om het eventuele lek op te sporen. Daarbij werd echter niets gevonden of geroken. 

Op woensdag sluit de school normaal om 12.30 uur waardoor er al veel ouders buiten stonden te wachten. Onder leiding van de brandweer konden zij met de kinderen naar huis gaan. Door de adviseur gevaarlijke stoffen zijn ook nog metingen verricht. Ook toen was de conclusie dat er niets gevaarlijks gemeten werd. 

Overigens werd door de hulpdiensten vrij fors opgeschaald vanwege het mogelijke gaslek. Politie, brandweer en ambulance werden allemaal opgeroepen. Uiteindelijk bleek er geen gaslek te zijn.

“Al met al een goede afloop en men kon dan ook opgelucht adem halen”, zegt Slurink. “Ze kunnen het maar in het licht van een goed uitgevoerde oefening zien.”

Enrico Kolk