Afbeelding
Eigen foto

Raadscolumn BGZ: ‘BuitenGewoon Zwartewaterland staat voor u klaar’

Algemeen

Uw stem is van BUITENGEWOON belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. U heeft keuze in Zwartewaterland maar er is maar 1 lokale partij. Gemotiveerde mensen uit uw dorp of stad vormen de partij zonder gebonden te zijn aan landelijke partijen. BGZ had de afgelopen vier jaar de taak op zich genomen om in deze gemeente doelen te bereiken.

De fractie knokte voor u en uw leefomgeving in gemeentebestuur en de gemeenteraad, soms tegen de bestaande orde in. Niet alles wat we wilden is gelukt, maar wel onder meer woningen aan de Kamperzeedijk, de digitale app leefomgeving, fietsroutes maar ook aandacht voor de toekomst van de zwembaden, honden uitlaatplekken en camperplaatsen in Hasselt.

Maar BGZ wil meer! BGZ heeft een ambitieus programma. BGZ wil een duurzame woon- en leefomgeving maar ook een dak boven het hoofd voor iedereen. Gevarieerd ingerichte en zo veel mogelijk zelfvoorzienende kernen. Aantrekkelijke oude vestingsteden maar met mogelijkheden voor àlle doelgroepen. Een veilig en goed aangelegde en onderhouden infrastructuur, wegen, fietspaden en waterlopen.

BGZ wil maatregelen die ruimte geeft aan initiatieven binnen de sterke economische pijlers zoals het midden- en kleinbedrijf, de agrarische sector, maakindustrie en recreatie & toerisme.

BGZ wil inzetten op uitbreiding van de werkgelegenheid voor mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt. Kwetsbare groepen moeten kunnen profiteren van de economische groei.

BGZ wil armoede en gevolgen daarvan actief bestrijden. Gezondheid en veiligheid voor alle inwoners met oog voor maatwerk. Onderwijsmogelijkheden op alle niveaus. Primaire zorg en sport & beweging, waarbij kwaliteit en beschikbaarheid leidend is. BGZ wil dat Zwartewaterland een plek is waar toeristen en recreanten graag komen om te genieten van unieke kenmerken zoals het afwisselend landschap, cultuurhistorie en de bijzondere geschiedenis van onder meer de tapijtindustrie. Hierbij mogen de belangen van de inwoners niet in het geding komen. BGZ wil herkenbaar blijven als een belangrijke politieke speler in Zwartewaterland en doorzetten op een aantal belangrijke thema’s.

Uw stem op BGZ is een sterke stem. Laagdrempelig, niet te hoog en zonder drempelvrees. “BGZ kent geen drempels”. Er staat een fantastisch nieuw team voor u klaar met veel kennis en kunde. Een team met hart voor u, want uw belang is ons BUITENGEWOON belang! Dank dat u ons de afgelopen 4 jaar heeft weten te vinden. Ook komende raadsperiode staan we voor u klaar.

Namens BGZ, Kira Fijn, Eelko Felix en Bastiaan Tamminga.
info@buitengewoonzwartewaterland.nl

Enrico Kolk