John Smits.
John Smits. Foto: Enrico Kolk

VVD presenteert kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De VVD heeft op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen ‘een mix van oude bekenden en nieuw talent’. Dat schrijft de partij in een persbericht. Lijsttrekker bij de verkiezingen is Sluziger en huidig raadslid John Smits.

Smits is woonachtig in het centrum van Zwartsluis en zit sinds 2010 in de gemeenteraad. Daarnaast is hij actief als bestuurslid bij de Oranjevereniging en de Zwartsluizer Zaterdagen. Smits heeft in het verleden de nodige ervaring opgedaan in de lokale politiek van Geertruidenberg.

Plek 2 wordt ingenomen door Hasselter Simon Tol. Hij is op de achtergrond al jaren betrokken bij de VVD in Zwartewaterland en woont in het centrum van Hasselt. Op plek 3 staat Sluziger Corné Schaart. In het dagelijks leven is hij docent op de Politieacademie in Apeldoorn en voorzitter van de Oranjevereniging.

Plek 4 wordt ingenomen door de Sluziger Dimitry Bood. Hij is in het dagelijks leven adviseur bij een autobedrijf in Zwolle waarmee hij de link is tussen de werkplaats en de klant. De top 5 wordt afgesloten met Marry Oostijen uit Genemuiden, die ook actief is in verschillende initiatieven om Genemuiden schoner en mooier achter te laten.

Cora Westra (Barsbeek Zwartsluis), Thea Assink (Kalkovens Hasselt), Wim Bongers (Genne) en Fenny Kiewiet (Om de Weede Hasselt) staan op de laatste plekken van de kandidatenlijst. “Met deze kandidaten hoopt de VVD een mooie mix te laten zien om de liberale kiezer te overtuigen om op woensdag 16 maart te stemmen voor de VVD Zwartewaterland”, aldus de partij.

“Veel gaat er al goed binnen Zwartewaterland”, vindt de lokale partij. “Toch blijven er zaken die beter kunnen. We luisteren naar onze inwoners en pakken die problemen aan. Ook al kost dat even de tijd, want: Zwartewaterland blijft goed, wordt beter.”

De kandidatenlijsten van de verschillende partijen zijn inmiddels definitief.

Enrico Kolk