Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Vijf verlengingen bij Sportclub Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN - Vijf spelers hebben hun contract bij Sportclub Genemuiden met een jaar verlengd. Hidde Streutker, Nouredinne Boutzamar, Bart Jan Brouwer, Sijmon Eenkhoorn en Matthias Breman gaan nog een jaar door bij de hoofdklasser.

Hidde Streutker is bezig aan zijn eerste seizoen in Genemuiden en heeft het goed naar de zin. “Bovendien vindt hij het fantastisch om samen te kunnen spelen met broer Jens die nog een doorlopende overeenkomst heeft. Noureddine Boutzamar speelde intussen 34 wedstrijden voor Genemuiden in drie gebroken seizoenen en heeft aangegeven daar nog graag een (volledig) seizoen aan toe te willen voegen”, zo laat Sportclub Genemuiden weten. ??

Ook nu weer drie verlengingen van door Sportclub Genemuiden zelf opgeleide spelers. Sijmon Eenkhoorn maakte al in seizoen 2011-2012 als junior zijn debuut als invaller en is momenteel met 191 wedstrijden de speler met de meeste wedstrijden in Genemuiden 1. Matthias Breman zit intussen al 6 seizoenen bij de eerste selectie van Sportclub Genemuiden. Veelal speelde hij in het verleden in het tweede elftal maar sinds seizoen 2020-2021 is hij een vaste waarde voor het eerste elftal. Bart Jan Brouwer debuteerde in seizoen 2018-2019 als speler van Sportclub Genemuiden 2 in het eerste elftal, dat toen in een moeilijke fase zat. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de wedstrijdselectie van Genemuiden 1.

Met deze vijf nieuwe verlengingen komt het altijd vastgelegde spelers in de eerste selectie van Sportclub Genemuiden voor komend seizoen op twaalf Vorige week hebben Kay Velda, Rens van Benthem, Osama Ben Kaddour, Arend van de Wetering, Nick Buitink en Rick Doorn hun contract met een jaar verlengd. Daarnaast heeft Jens Jurn Streutker een doorlopende verbintenis en is hij ook vastgelegd voor komend seizoen. 

Daarnaast is er ook nieuws over het tweede team van Sportclub Genemuiden. De complete staf gaat door. Trainer Theo Lassche, assistent Gerwald Kolk, leider Hans Hendriksen, verzorger Gerrit Buitenhuis en grensrechter Gerrit Jan Beltman blijven allen ook volgend seizoen beschikbaar voor het tweede elftal.

Gerard Meijeringh