Afbeelding
Foto: Nadine Schurink

‘Dankbaarheid’ na themaweek School, Kerk & Gezin

Algemeen

GENEMUIDEN - Een bijzondere en leerzame week. Zo kijken kinderen, leerkrachten en de organiserende commissie ‘met dankbaarheid’ terug op de week van School, Kerk & Gezin. Dat schrijft de commissie in een persbericht. 

“Van 21 tot en met 30 januari werd door de leerkrachten en kinderen van de Hervormde Basisscholen in Genemuiden en op de Kamperzeedijk gesproken over de moeders van Christus. Niet alleen op school werd er aandacht besteed aan dit thema, maar ook in de gezinnen en in de kerk”, blikt de commissie terug. Op vrijdag 21 januari werd het thema afgetrapt met een Sing-In in het Hervormd Centrum. “Een deel van de ouders en kinderen was hier fysiek aanwezig en ook waren er gezinnen online verbonden. Onder leiding van de muziekgroep dachten we met elkaar na en zongen we over het thema. Een prachtig begin van de week die volgde.” 

De kinderen kregen allemaal een werkboekje mee naar huis, waarin de Moeders van Christus (Eva, Sara, Rachab, Ruth, Bathseba en Maria) achtereenvolgens werden behandeld. In de Bijbelverhalen op de scholen stonden deze moeders ook centraal en er in de klas maakten de kinderen bijpassende verwerkingen, aan de hand van dit centrale thema. 

Op woensdag 26 januari bezochten de kinderen uit groep 5 van de drie scholen de Grote kerk en de kinderen uit groep 6 mochten een bezoek brengen bij de Bethelkerk van de plaatselijke Hersteld Hervormde gemeente. “De kinderen kregen daar een rondleiding en een indruk van het vele werk dat er in de kerk achter de schermen gebeurt. Uiteraard bekeken ze het orgel en ze mochten zelfs even in de kluis kijken. Ook mochten zij meehelpen met het tellen van geld enzovoort. Een leuke en leerzame ochtend dus.” 

’s Avonds was het de beurt aan de ouders en verzorgers, die in het Hervormd Centrum de Thema-avond konden meebeleven, waar Margreet van de Berg namens de organisatie ‘Goed in Vorm’ hen meenam aan de hand van het thema ‘Moeders van Christus’ en uitleg gaf hoe ouders kunnen meehelpen aan het brengen van het evangelie binnen hun gezinnen.

De afsluiting vond zondag plaats tijdens een speciale themadienst in de Grote kerk. Dominee Hulsman behandelde tijdens de preek de laatste in de serie van moeders: Maria. Tijdens de dienst werden bijpassende Psalmen en liederen gezongen, zoals natuurlijk ook het geleerde themalied. Ook mochten de kinderen de geleerde centrale Bijbeltekst uit Jeremia 29:11 opzeggen. Al met al is de commissie dankbaar voor het verloop van de week.

Enrico Kolk