't Olde Staduus is de startplek.
't Olde Staduus is de startplek. Foto: Enrico Kolk

Cursus Positief Opvoeden voor ouders van pubers

Algemeen

GENEMUIDEN - Hoe voed je je pubers positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus Positief Opvoeden die 15 februari start. De cursus is bedoeld voor ouders met puberkinderen.

Pubers zijn in dit geval tieners in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Met deze cursus wil de gemeente Zwartewaterland ouders de vaardigheden geven om gezonde, evenwichtige tieners op te voeden. Problemen voorkomen en omgaan met ongewenst gedrag: daar geeft deze pubercursus goede handvaten voor. “Positief opvoeden schrijft niet voor hoe ouders moeten opvoeden, maar het biedt ouders eenvoudige en doeltreffende strategieën die helpen bij de opvoeding. De bedoeling is dat pubers zo hun eigen waarden, overtuigingen en wensen ontdekken. En dat zorgt er weer voor dat zij bewuster en positiever in het leven staan en minder snel probleemgedrag zullen vertonen.”

De cursus (in ‘t Olde Staduus) bestaat uit vier avonden en een slotavond van 19.30 tot 21.30 uur “De cursus is voor elke ouder die meer kennis wil over het opvoeden. Deelnemers gaan aan de hand van een werkboek actief zelf aan de slag. De kosten zijn 15 euro, aanmelden en vragen stellen via: a.vandenarend@zwartewaterland.nl

Enrico Kolk