Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SGP legt bezoeken af in kader van ‘Oog voor elkaar’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De SGP heeft in de afgelopen week een aantal bezoeken afgelegd in de gemeente die in het teken staan van het speerpunt ‘Oog voor elkaar’. “Omkijken naar elkaar. Er zijn voor een ander. Zorgen voor elkaar. Dat zijn waarden waar de SGP voor staat”, schrijft de partij in een persbericht.

Het is volgens de SGP de hoogste tijd om huisartsen een hart onder de riem te steken. “Zij hebben, van heel nabij, de afgelopen heftige coronaperiode meegemaakt. De huisartsen hebben de eerstelijns zorg en ondersteuning verleend waar nodig. Tijdens de bezoeken werd duidelijk hoeveel impact de coronatijd gehad heeft op het werk”, aldus de partij. Karst Kolk bood alle huisartsenpraktijken een gezond en smakelijk fruitpakket aan.

Naast de huisartspraktijken zijn ook alle predikanten en de uitvaartondernemers bezocht. “Ook zij hebben in de coronatijd een moeilijke, verantwoordelijke en soms eenzame tijd doorgemaakt. Daarom heeft de SGP ook hen een fruitpakket bezorgd. De meest gehoorde opmerking was: ‘Wat enorm fijn dat jullie aan ons denken!’. Daarom: Oog voor elkaar.”

SGP bezocht huisartsen, predikanten, ondernemers en voedselbank

Aan het eind van de week bezocht Kolk de voedselbank aan de Burgemeester Malcorpslaan. “De SGP is trots op de vrijwilligers die hier hun werk verrichten. Tijdens het bezoek wordt duidelijk dat het bijzonder is dat in een welvarend Nederland er toch een voedselbank moet zijn.” De noodzaak van een ruimhartig armoede- en minimabeleid van de gemeente wordt hier wel duidelijk gevoeld. Leven en opgroeien in armoede is niet goed voor een positief zelfbeeld en beeld van de maatschappij waar je deel van uitmaakt”, vindt de partij.

Die roept op om op hen te stemmen bij de aankomende verkiezingen. “Om onze plannen met ‘Oog voor Elkaar’ uit te kunnen voeren, hebben wij uw stem heel hard nodig.”