Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

SCAB maakt Happy Stones in de vakantie

Algemeen

HASSELT - SCAB nodigt basisschoolkinderen uit om in de voorjaarsvakantie Happy Stones te komen maken. “Een Happy Stone is een vrolijk gekleurde steen die je zomaar ergens neerlegt”, legt de stichting uit.

Samen met basisschoolkinderen wil SCAB die gaan maken in de bibliotheek van Hasselt. “Op 23 februari kun je tussen 15.00 en 17.00 uur langskomen om een steen te maken”, nodigt de stichting de kinderen uit.

De stenen kunnen daarna verspreid worden door Hasselt en op verschillende plekken neergelegd worden. “Degene die hem vindt mag hem meenemen. Zo maak je zijn of haar dag net een beetje vrolijker. Zin om ook zo’n steen te maken voor iemand? Kom gezellig langs”, luidt de uitnodiging.

De Happy Stones maken deel uit van een bredere beweging. “Overal zijn mensen bezig steentjes te beschilderen met een leuke spreuk, met stippen of een afbeelding. Daarna leggen ze die op allerlei plekken neer. Ergens op straat of in het bos bijvoorbeeld. Als verrassing voor de mensen die ze vinden”, legt SCAB uit.

Die wil dat daarom ook in Hasselt doen. “Vind je het leuk om iets creatiefs te doen voor iemand anders?”, luidt de vraag aan basisschoolkinderen.

Deelname aan de activiteit in de Hasselter bibliotheek is gratis. Alle kinderen mogen meedoen. “Zien we je dan?”, besluit SCAB het persbericht.

Enrico Kolk