Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Wethouder deelt energiebespaartassen uit

Algemeen


ZWARTEWATERLAND - Wethouder Harrie Rietman en Marcel Timmerman, directeur/bestuurder van Wetland Wonen, deelden afgelopen week energiebespaartassen uit.

Het gaat om de laatste energiebespaartassen, waarmee een einde is gekomen aan de actie in Zwartewaterland. Tijdens eerdere momenten konden inwoners zelf gratis een energiebespaartas aanvragen. Deelnemers aan informatieavonden ontvingen ook een gratis energiebespaartas.

De energiebespaartassen bevatten energiebesparende materialen, zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. “Met het uitdelen van deze goedgevulde tassen willen we onze inwoners aanzetten om aan de slag te gaan met het besparen van energie”, zegt Rietman. “Een energiebespaartas helpt om eenvoudige stappen te zetten. We zijn op weg naar een duurzame toekomst. En dat doen we samen.”

De energiebespaartassen ter waarde van 60 euro deelde de gemeente samen met Wetland Wonen uit. Zij gingen hiervoor langs de deuren in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis en de Kamperzeedijk bij bewoners van koopwoningen en huurhuizen.

Timmerman: “Komende jaren verduurzamen we bijna 2.000 van onze woningen. Met de energiebespaartas kunnen onze huurders ook zelf aan de slag met het verder verduurzamen van hun huis. Zo werken we samen aan een beter milieu. En is het fijner wonen voor de bewoners.” Rietman: “Met energiemaatregelen maak je niet alleen je woning comfortabeler, maar je bespaart ook geld op je energierekening. De energiebespaartas laat zien dat je met kleine stapjes al een verschil kunt maken.”

Ook de komende tijd blijft de gemeente helpen bij het verduurzamen van woningen. Inwoners kunnen voor tips en adviezen kijken op www.zwartewaterland.nl/webinars. Ook kunnen mensen terecht bij Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Enrico Kolk