Afbeelding
Beeld: Gemeente Zwartewaterland

Inschrijving voor bedrijfskavels Zevenhont-Oost geopend

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De gemeente start met de uitgifte van bedrijfskavels voor bedrijventerrein Zevenhont-Oost, het nu nog lege stuk tussen het bestaande industrieterrein en Cellemuiden. Bedrijven kunnen zich online inschrijven voor één van de beschikbare kavels. “Met deze uitbreiding willen we het lokale bedrijfsleven in onze gemeente de kans geven om zich verder te ontwikkelen”, zegt wethouder Harrie Rietman.

De gemeente gaat het bedrijventerrein Zevenhont in Genemuiden uitbreiden in oostelijke richting. Er komt 14 hectare beschikbaar. Aan de hand van de vraag worden de kavels verdeeld. Wethouder Rietman: “Er is een grote vraag naar bedrijfskavels op deze plek. Daarom willen we eerst zorgvuldig kijken hoe we de beschikbare grond zo goed en eerlijk mogelijk kunnen verdelen.”

Bedrijven die interesse hebben voor een kavel op dit bedrijventerrein kunnen zich tot en met 16 maart online inschrijven. Dit kan op www.zwartewaterland.nl/zevenhont-oost. Op deze pagina staan ook de voorwaarden voor de inschrijving.

Als de vraag groter is dan het aanbod, hanteert de gemeente bij de verdeling van de beschikbare kavels een puntensysteem. Bedrijven kunnen dan met name op duurzaamheid punten scoren. Over dit puntensysteem informeert de gemeente de bedrijven, indien van toepassing, op een later moment.

Rietman: “Het bedrijventerrein Zevenhont is de laatste jaren enorm gegroeid en wordt gekenmerkt door de al decennialange succesvolle tapijtindustrie. We willen nu ook bijvoorbeeld kleinere ondernemers en lokale bedrijven de kans geven om zich te ontwikkelen.”

Om leegstand te voorkomen in de panden die bedrijven achterlaten, biedt de gemeente hulp aan in de vorm van bemiddeling. Het college van burgemeester en wethouders wil daarvoor tijdens de kaveluitgifte van Zevenhont Oost vraag en aanbod binnen de gemeente bij elkaar brengen. “Door in te zetten op een goede doorstroming voorkomen we leegstand in bedrijfspanden in onze gemeente en blijven onze bedrijventerreinen van hoge kwaliteit”, stelt de wethouder.

Op die manier hoopt de gemeente zoveel mogelijk bedrijven te kunnen faciliteren bij hun wens om zich verder te ontwikkelen in Zwartewaterland. “Als dat niet mogelijk is op Zevenhont Oost, dan misschien wel in een bestaand pand op een andere plek.”

Enrico Kolk