Afbeelding
Foto: Aangeleverd

BGZ presenteert verkiezingsprogramma ‘Denken in mogelijkheden’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het verkiezingsprogramma van BuitenGewoon Zwartewaterland heeft de titel ‘Denken in mogelijkheden’ meegekregen. “BGZ wil namelijk denken in mogelijkheden, met jou als inwoner centraal”, zegt Kira Fijn in een persbericht. “Met onze beide benen op de grond, onze voeten in de klei en met opgestroopte mouwen, werken wij vanuit de samenleving en niet alleen vanachter ons bureau.”

Sinds de verkiezingen van 2018 is de partij actief in Zwartewaterland met drie raadsleden, het bestuur en onze schaduwfractie. “Vanuit de samenleving als ons vertrekpunt, hebben we met leden en niet-leden, ondernemers en inwoners nagedacht over wat goed zou zijn voor de ontwikkeling van Zwartewaterland. Net zoals we dat met ons verkiezingsprogramma van de vorige verkiezingen hebben gedaan.”

Bastiaan Tamminga en Eelko Felix vullen aan: “Mede dankzij deze input is dit verkiezingsprogramma tot stand gekomen. Ons verkiezingsprogramma is een programma voor, door en van de inwoners van Zwartewaterland. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, leeftijd of geslacht. BGZ is toegankelijk en benaderbaar.”

In het programma staan de inwoners centraal, zegt de partij. “En we hebben nadrukkelijk aandacht voor jongeren, de lokale-en vrijetijdseconomie, sporten in de buitenlucht en het natuurlandschap. Dit allemaal vanuit onze zeven kernwaarden waarin ruimte is voor verschil en waarbij leefbaarheid voorop staat.”

BGZ merkt op een lokale partij te zijn. “En niet gebonden aan (de keuzes van) landelijke of provinciale partijen. Dat maakt het mogelijk om te kiezen voor lokaal maatwerk, passend bij de uitdagingen waar Zwartewaterland voor staat.”

Het volledige programma is te vinden onder: https://www.buitengewoonzwartewaterland.nl/programma/

Enrico Kolk