Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

N377 weer open met één rijstrook

Algemeen

HASSELT - De N377 tussen Hasselt en de Lichtmis is weer open voor verkeer. De weg werd donderdagavond afgesloten, ging zaterdagochtend weer open en werd zondagavond opnieuw afgesloten. Rond 13.00 gaat de weg maandag weer open, met één rijstrook.

“Eén rijstrook blijft afgesloten en met verkeerslichten wordt het verkeer langs de afzetting geleid”, schrijft de provincie in een persbericht. Zondagavond besloot die om de weg volledig af te sluiten vanwege regen- en stormschade. “Het talud tussen hectometerpaal 6.0 en 6.5 was weggespoeld”, volgens de provincie. De komende dagen wordt er gewerkt aan herstel van de schade.

Vanwege de werkzaamheden en de afzetting van de rijbaan is de maximumsnelheid tijdelijk verlaagd naar vijftig kilometer per uur. Verkeersbeperkingen worden met borden en schilden aangegeven. 

Oorzaak van de schade is de afstromend regenwater, harde wind, in combinatie met een piekafvoer en hoge waterstand in de Dedemsvaart, legt de provincie uit. “Daarom wordt inmiddels langs het hele traject de stabiliteit van het talud extra in de gaten gehouden. De vaart langs de N377 is eigendom van het waterschap. Alle maatregelen worden genomen in nauw overleg met het waterschap.”

Enrico Kolk