Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Filmpjes vertellen het verhaal van pontramp

Algemeen

GENEMUIDEN - De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft onlangs filmopnames gemaakt van de verhalen die zij nog heeft weten te achterhalen over de ramp met de pont.

Op 8 maart is het precies 100 jaar geleden dat de pont in een vliegende storm verging. Daarbij verloren elf van de veertien opvarenden het leven. De stichting is op zoek gegaan naar nabestaanden om uit te zoeken wat er in de diverse families nog leeft aan herinneringen en stuitte daarbij op ‘indrukwekkende verhalen’. 

Aanvankelijk was het plan een publieksavond over dit onderwerp te organiseren. Er was echter voortdurende onzekerheid of een dergelijke avond begin maart door kon gaan. Daarom besloot de werkgroep begin februari van dat voornemen af te zien en in plaats daarvan, in samenwerking met Podcastmeesters, de verhalen op film vast te leggen. 

Het resultaat is een vijftal filmpjes met verhalen, achtergrondinformatie en liedjes over de pontramp. In de week van 7 tot 11 maart wordt er elke avond een aflevering openbaar gemaakt. 

Zie voor meer informatie de Stadskoerier Extra van volgende week.

Enrico Kolk