Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SGP bezoekt bouwer en scholen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De SGP doopte vorige week om tot de week van Wonen en Leefbaarheid en bracht verschillende bezoeken in de gemeente.

Met een Genemuider bouwondernemer hebben Jarne Eenkhoorn, Martin Heutink en Wilhelm Bisschop uitgebreid gesproken over Hasselt om de Weede. “Hoe ontwikkelt de wijk zich op het gebied van wonen, maar ook op het gebied van leefbaarheid? Er werden mooie voorbeelden genoemd van leefbaarheid wat niet alleen door de inrichting van de wijk gecreëerd wordt, maar ook door de bewoners zelf”, volgens de partij.

Na het gesprek werd het drietal rondgeleid over het project ‘Huys om de Weede’. “Een prachtig voorbeeld van het toevoegen van kwaliteit aan de wijk en aan Hasselt”, vindt de partij.

Die bezocht naast de bouwondernemer ook een aantal scholen op de Kamperzeedijk, in Genemuiden, Hasselt en in Zwartsluis. Met de leerlingen van de groepen 8 van de Driester, Rehobôthschool, Prins Willem Alexanderschool en de Arembergschool dacht Wilhelm Bisschop na over het thema Wonen & Leefbaarheid. “Wat vinden kinderen belangrijk voor hun stad of dorp. De leerlingen waren heel goed in staat om aan te geven wat er in de toekomst nodig was. Groen, ruimte, groene tuinen en ruimte voor de boeren werden genoemd als zaken die voor de kernen behouden zouden moeten blijven. Op het gebied van verkeersveiligheid was er volgens een aantal leerlingen nog wel wat te verbeteren. Vooral in de buitengebieden is de inrichting van de wegen nog wel eens een belemmering om alleen naar de (sport)vereniging te gaan”, schrijft de partij in een persbericht.

De onbevangen blik naar de toekomst én het vermogen van de kinderen om met elkaar over de dilemma’s rondom bijvoorbeeld woningbouw te spreken, stemt de SGP hoopvol voor de toekomst.”

Enrico Kolk