Renald van der Werf overhandigt een waarderingsbeeldje en een oorkonde.
Renald van der Werf overhandigt een waarderingsbeeldje en een oorkonde. Foto: Aangeleverd

Gerrie Timmerman neemt afscheid van de Zonnebloem Hasselt

Algemeen

HASSELT - De Zonnebloem-afdeling Hasselt heeft afscheid genomen van bestuurslid Gerrie Timmerman. In 2000 aanvaarde Gerrie de bestuursfunctie ‘activiteiten’. Een jaar later sloot ook haar man Jaap zich aan bij de afdeling.

“Voor Hasselt was dit een zeer welkome aanvulling van het bestuur”, schrijft de Zonnebloem in een persbericht. “Omdat het echtpaar ook nauw betrokken was bij vele activiteiten voor ouderen, zoals de sjoelclub, rummikub-club, bingo en activiteiten in De Hazelaar wisten zij precies wat de behoeftes en wensen waren van de deelnemers van de Zonnebloem. Hierdoor kon de afdeling Hasselt feilloos inspelen op deze wensen bij het organiseren van activiteiten en als het moest ook op de persoonlijke omstandigheden van individuele deelnemers.”

Samen met haar man was Gerrie de drijvende en organiserende kracht achter al deze activiteiten, schrijft de Zonnebloem. Ook na het overlijden van Jaap in 2017, bleef Gerrie nauw betrokken bij alles wat de Zonnebloem organiseerde.

Doelstelling van de vereniging De Zonnebloem is het voorkomen van sociaal isolement van chronisch zieken en gehandicapten. “Gerrie heeft deze doelstelling helemaal waar gemaakt. Nu, na 22 jaar volledige inzet, vindt Gerrie - zij het met pijn in het hart - de tijd gekomen dat anderen haar functie overnemen.”

De Zonnebloem afdeling Hasselt respecteert, maar betreurt het vertrek van Gerrie. “Omdat hierdoor kennis en bestuurskracht verloren gaan die niet eenvoudig zijn aan te vullen. Gelukkig gaan haar kennis en ideeën niet verloren en blijft zij als deelneemster betrokken.”

Het vertrek van Gerrie Timmerman laat een plek na die ingevuld zal moeten worden, schrijft de Zonnebloem. “Dat is niet eenvoudig. Wij zijn al een lange tijd op zoek naar vernieuwing van het bestuur.”

Mocht iemand interesse hebben en meer informatie willen hebben over de Zonnebloem afdeling Hasselt en het werk wat de afdeling doet, dat is te vinden op www.zonnebloem.nl/hasselt. Mensen kunnen ook contact opnemen met Renald van der Werf via 06-57559168 of per e-mail zonnebloemhasselt1995@gmail.com.

Enrico Kolk