Van links naar rechts: Bram, Jenine en Sven.
Van links naar rechts: Bram, Jenine en Sven. Foto: Aangeleverd

Slagingsfeestje voor jeugdleden van Hasselts Fanfare

Algemeen

HASSELT – Sven (C-diploma), Jenine (B-diploma) en Bram (A-diploma) kregen afgelopen woensdag een cadeaupakket bij Hasselts Fanfare. Zij zijn in december geslaagd voor een examen. “Merel kon jammer genoeg niet bij de feestelijkheden aanwezig zijn”, schrijft de fanfare in een persbericht.

Het muziekexamen, georganiseerd door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen, werd afgenomen door een bevoegd examinator volgens het examenreglement voor opleidingen tot een landelijk erkend diploma. Volgens het leerplan voor blaasinstrumenten werden de leerlingen van docent koperblazers Nico Karel getoetst muzikale begripsvorming en auditieve toepassing, instrumentaal-auditieve toepassing, klankvorming, technische vaardigheden, ritmische vaardigheden en samenspel en uitdrukkingsvaardigheden.

“Helaas moest meerdere keren vanwege corona de feestelijke felicitatie worden uitgesteld, maar voorafgaand aan de orkestrepetitie van afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover”, schrijft Hasselts Fanfare. “Voorzitter Mijnten had lovende woorden voor de prachtige resultaten en overhandigde een cadeaupakket aan de geslaagden.”

Voor Bram was het extra feestelijk, volgens de Fanfare. “Want hij mag nu volwaardig meedraaien in het A-orkest.” Merel slaagde voor haar C-diploma op hoorn en zal op een ander moment nog haar presentje overhandigd krijgen. “Overigens slaagde Rick Post al eerder in de coronaperiode voor zijn B-diploma.”

Hasselts Fanfare waardeert het enthousiasme van de jeugdige muzikanten. “Want hiermee wordt nog maar eens het gezegde bevestigd: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”