Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SGP: ‘Respect voor de Zwartewaterlandse ondernemers’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De SGP heeft vorige week verschillende bedrijfsbezoeken gebracht in de gemeente. “Er is weer bevestigd dat Zwartewaterland en ondernemerschap nauw met elkaar zijn verweven”, zegt de partij.

Tijdens de bedrijfsbezoeken viel het op dat een groot deel van de bedrijventerreinen er netjes en verzorgd uitziet. “Eén van de aandachtspunten voor de SGP is dat op al onze bedrijventerreinen achterstallig onderhoud wordt weggewerkt en onze bedrijventerreinen de uitstraling en de bereikbaarheid hebben die hierbij past. De SGP zal er de komende bestuursperiode op toezien, dat bij aanpassingen de bedrijventerreinen duurzaam worden ingericht zodat deze bij voorkeur klimaatneutraal functioneren. Je mag ons hier op aanspreken”, schrijft de partij in een persbericht.

Ook een aantal middenstanders kreeg een bezoek van de partij. “Zij zorgen ervoor dat onze centra gezellig en leefbaar zijn. De SGP ziet de middenstand als één van de motoren van onze samenleving. Zij zorgen voor ‘reuring’ in onze kernen en dit moeten we koesteren.”

Bij andere bedrijven konden de SGP-manennbroeders zien dat er zonnepanelen op de daken liggen die voorzien in de energiebehoefte van de bedrijven. “En dus bijdragen aan milieubewust ondernemen”, volgens de partij.

Die constateerde dat er bedrijven zijn in Zwartewaterland die geen zonnepanelen kunnen aanbrengen omdat het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit heeft om teveel opgewekte stroom terug te kunnen leveren. “De SGP wil zich ervoor inzetten dat eerst op de daken van de bedrijfshallen zonnepanelen aangebracht worden voordat er zonnepanelen op het land worden gelegd.”