Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

‘Genoeg te doen in ‘t Olde Staduus’

Algemeen

GENEMUIDEN – ’t Olde Staduus gaat weer ‘opbouwen’. “U bent welkom in ’t Olde Staduus”, nodigt beheerder Klasien Hoekman uit. “Je zou het bijna vergeten wat er allemaal gebeurde in ‘t Olde Staduus voordat corona uitbrak”, schrijft ze in een persbericht. “Dinsdagmiddag is bij uitstek een middag waar ontmoeting centraal staat. U hoeft niet alleen te zijn. Zoek hier uw vrienden op of kom samen.” 

’t Olde Staduus is aanwezig op dinsdagmiddag op het Havenplein vol met marktkramen. “Esther Reinders gaat samen met de Philadelphia medewerkers de markt rond voor onder andere het aanbieden van koffie met door Philadelphia gebakken lekkers erbij voor de kooplui.”

Ook in het gebouw zelf is de koffie klaar voor iedereen die het leuk vindt om weer langs te komen, met als gastvrouw Gerrie Last. “Genieten van het prachtige uitzicht.”

In de bibliotheek is het ook mogelijk om plaatjes te zoeken en te ruilen van het Albert Heijn boek ‘IJzige strijd voor eeuwige roem’. Ook is het mogelijk om boeken terug te brengen in de bibliotheek of te ruilen met hulp van de medewerkers van ‘t winkeltien. “Veel vliegen in een klap”, volgens Hoekman.

“En we zijn ook blij te kunnen melden dat er weer een expositie wordt ingericht.” Dat gebeurt deze keer door Alice Meuleman. “U hoort er meer van.”

Ook het zeer oude uurwerk wat de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden in de hal van t Staduus heeft gezet, verdient het, volgens Hoekman, om bezichtigd te worden. “En als laatste krijgt u ook volop de gelegenheid om in ‘t winkeltien rond te snuffelen en leuke streekproducten te kopen, zoals paaseiernetjes. En niet te vergeten een tafel vol met spullen gemaakt door Philadelphia. We zijn niet duur, welkom. En ieder die bij ons koopt wordt verrast met een proeverijtje. Kortom, genoeg te doen in ‘t Olde Staduus.”

Enrico Kolk