Afbeelding
Foto: Aangeleverd

PvdA-campagnekaravaan in het centrum van Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - De PvdA-karavaan deed vorige het centrum van Zwartsluis aan. “Als een rode draad loopt een gezonde leefstijl door deze campagne heen”, schrijft de partij in een persbericht. 

“Zo werden al ballen aangeboden aan de dameselftallen van alle voetbalverenigingen uit Zwartewaterland, kon er weer gratis gezwommen worden op het Spetterfeest en was niet toevallig de locatie bij de Groentemannen gekozen voor een ontmoeting met het winkelend publiek. Wie daar zin in had werd getrakteerd op een gezonde appel of een kop verantwoorde tomatensoep”, schrijft de partij in een persbericht over de karavaan. 

Tijdens deze ontmoetingen kwamen, volgens de partij, ‘mooie gesprekken over allerlei onderwerpen die de inwoners van Zwartsluis bezig houden’. “Duidelijk naar voren kwam dat betaalbare huisvesting, waarbij vooral aan starters werd gedacht, voor velen een punt van zorg is. Een onderwerp dat ook hoog scoort op de politieke agenda van de PvdA.” 

Lijsttrekker Diederik Hoekman, zelf wonend in Zwartsluis en aanwezig op deze ochtend, gaf al eerder tijdens de campagne aan dit als een absolute prioriteit te zien. “Ook veel genoemd werd het onderhoud van straten en trottoirs, waarbij, wanneer, zoals binnenkort in de Nieuwe Sluis het geval is, de herinrichting van het openbaar gebied aan de beurt is, er voldoende aandacht moet zijn voor mooi openbaar groen en voldoende straatmeubilair.” 

De variatie aan aangedragen onderwerpen was groot, zegt de partij. “Het liep uiteen van van ‘meer aandacht voor onze Poolse plaatsgenoten’ tot ‘maak de Kerkstraat autovrij’ of ‘minder inhuur van externe mensen door de gemeente’”, klinkt het.

“Kortom, een keur van onderwerpen waar na de verkiezingen de dan vernieuwde fractie van de PvdA mee aan de slag kan. Een mooie oogst van een mooie zaterdagmorgen”, besluit de partij.