Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Dialectavond in Sluuspoort met Andries Middelbos

Algemeen

ZWARTSLUIS - De Drent Andries Middelbos, een echte dialectkenner, verzorgt op 11 maart een dialectavond in Sluuspoort. 

Andries Middelbos is, wanneer het gaat over dialect, een beroemdheid in Drenthe. “En aangezien we in Zwartsluis net over de grens wonen is een dialectavond met een Drentse gast op voorhand al een succes te noemen. Zeker met een man die zo veelzijdig is als Middelbos”, schrijft Sluuspoort in een persbericht.

De dialectavond begint om 19.30 uur, de entree bedraagt 9 euro. Een kopje thee of koffie is bij de prijs inbegrepen. Vooraf reserveren is gewenst en kan tot en met woensdag 9 maart aan de balie van Sluuspoort, via 038-3866555 of via mail: info@sluuspoort.nl (met vermelding van het aantal personen). Ook is het weer mogelijk om op de avond zelf een toegangsbewijs aan te schaffen.

Het programma dat Middelbos op de planken brengt in Sluuspoort heeft als titel ‘De tied van stripkoornbroek, wollen börstrok en levertraon’. Middelbos vertelt over dit programma: “In dit aovendvullende programma breng ik zölfgeschrevenliedties en verhalen over de tied dat de striepkoornbroek de moede was en er elk jaor pas een einde kwam an de wollen börstrok en levertraon as de ‘R’ weer uut de maond was. De tied daj zaoterdags umstebeurt in de tobbe gungen en vekaansie een daggie op de fietsenaor het Maantingerzaand was. De tied dat de mister van klas vier een kind even hen de krudenier stuurde veur een pakkie Caballero, omdat e de hiele dag kettingrokend veur de klas hen en weer banjerde en op verjaordagen en bruloften op elke taofel een glassie met sigeretten en sigaren stun. Körtom verhalen en liedties over alledaagse dingeruut die tied. Serieus, luchtig, soms hilarisch en vaak met lichte zölfspot. Bij de liedties begeleid ik mijzölf op piano of accordeon. In het programma wisselt verhalen en liedties mekaar of.”

Sluuspoort heeft op donderdag 17 maart een avond met Oud KNMI-weerman Jacob Kuiper over ‘Extremen in het weer’ en een week later, 24 maart, is er Sluuspraot over het kruispunt Zomerdijk-Dwarsstraat-Kerkstraat-Baanstraat.
Zie ook: www.sluuspoort.nl.

Enrico Kolk