Een eerder CultCafé.
Een eerder CultCafé. Archieffoto: Erik Eenkhoorn

CultCafé over Noord-Korea en soloreizen

Algemeen

 GENEMUIDEN - Noord-Koreakenner Marc Roth en solo-wereldreizigster Jacomijn Heupink zijn op 7 april te gast in het CultCafé in d’Overtoom. Die avond wordt er ook een foto-expositie geopend.

“Martin Bredewold uit Genemuiden en Marieke Boesenkool uit Meppel zijn allebei enthousiaste fotografen. Ze hebben een fascinatie voor de natuur en kunnen uren wachten op het juiste moment om de ‘knop’ in te drukken”, schrijft de organisatie in een persbericht.
Noord-Koreakenner Marc Roth was al eens eerder te gast. “Marc kwam voor de coronacrisis met regelmaat in Noord-Korea. Hij is ook gespecialiseerd in het organiseren van reizen naar dit afgesloten land. Marc gaat ons nu ook bijpraten over onder andere de kunst in Noord-Korea en de betekenis hiervan voor het regiem, de beeldtaal van Noord-Korea.” Als tweede gast is Jacomijn Heupink aanwezig. “Jacomijn is fervent solo-wereldreizigster. Hoe beland je op de hoogste berg van Jordanië? Verhalen over reizen in landen als India, Columbia en Cuba en de pelgrimsroute naar Santiago de Compestella. Aan de hand van beelden en interviews door host van de avond, Marianne Slagter, neemt ze ons mee op reis.”
Het CultCafé in de Overtoom begint op 7 april om 19.30 uur.