Afbeelding
Foto: Stéphanos

Stéphanos-fietstour krijgt vervolg en doet Genemuiden weer aan

Algemeen

GENEMUIDEN - Van de Stéphanos fietstour staat er een tweede editie gepland voor 11 juni. Aan de eerste editie van het nieuwe fietsevenement van Stichting Stéphanos hebben vorig jaar zo’n 70 deelnemers meegedaan. Opnieuw is er een stop in Genemuiden.

De routes start ’s morgens al vroeg bij Camping de Solse Berg te Garderen. Ook is hier de lunchplaats en eindigen de routes op deze locatie. Voor de twee lange routes (167 en 251 kilometer) is er ook een tussenstop in Genemuiden. De kortste route is 100 kilometer. De routes voeren langs oude steden en natuurgebieden zoals onder andere de Veluwe, Veluwezoom en de Posbank, maar ook door Zwartewaterland en langs de IJssel. 

De deelnemers kunnen zich laten sponsoren. Vorig jaar werd daarmee meer dan 75.000 euro opgehaald. Het evenement is opgezet voor zowel individuele fietsers als voor (bedrijfs)teams. Het sponsorgeld van de deelnemers is bedoeld voor het project onderwijs voor Esther

Stéphanos directeur Johan van der Ham, die zelf ook weer hoopt te fietsen: “Het idee van deze fietstour is in 2020 ontstaan doordat vele (sponsor)activiteiten van onze werkgroepen in het land geen doorgang konden vinden vanwege corona. Na het onverwachte succes van vorig jaar hopen wij opnieuw op veel animo, zodat (wees)kinderen en hun families in Malawi (één van de armste landen ter wereld) door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten aan een toekomst geholpen kunnen worden. Juist in een tijd dat het land te maken heeft met grote gevolgen van Cycloon Ana, is dat zeer welkom.”

Voor gezinnen, ouderen en anderen is er op dezelfde dag een recreatieve fietstocht in de omgeving van Montfoort.

Enrico Kolk