Afbeelding
Aangeleverd

Nieuw systeem voor ontvangen van folders

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Wie het wekelijkse pakketje reclamefolders wil blijven krijgen, moet dat straks eerst zelf aangeven. De gemeente bereidt die wijziging in het systeem voor.

Op voorstel van wethouder Harrie Rietman heeft het college besluiten om een wijziging van de afvalstoffenverordening voor te bereiden. Daarbij mag ongeadresseerd reclamedrukwerk uitsluitend worden bezorgd als de bewoner of gebruiker kenbaar heeft gemaakt prijs te stellen op het ontvangen ervan.

Hoe dat er in de praktijk uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. De folderbranche komt zelf met een nieuw digitaal systeem waarbij mensen kunnen aangeven of ze wel of niet folders willen ontvangen. De gezamenlijke uitgevers van Nederlandse huis-aan-huiskranten weigeren mee te werken aan de invoering van het digitale registratiesysteem InMijnBus.nl, dat is ontwikkeld door reclamefolderdistributeur Spotta. Volgens de uitgevers houdt het plan veel te weinig rekening met de gevolgen voor de huis-aan-huiskranten en de privacy van de gebruikers.

Enrico Kolk